Uw woningtaxatie

Ik wil mijn huis laten taxeren!

Makelaardij De Parel taxeert jaarlijks vele woonhuizen in opdracht van particulieren, banken, hypotheekadviseurs, gemeenten, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Dankzij onze jarenlange ervaring kent Makelaardij De Parel de woningmarkt in Midden Nederland als geen ander en zorgt voor een snelle, professionele en realistische taxatie.
 

Doel van een woningtaxatie

Er zijn tal van redenen om een woning te laten taxeren door een beëdigd taxateur:
  • Het krijgen van financiering of de oversluiting van uw huidige hypotheek
  • Inzicht in de woningwaarde in verband met verbouwing en aanpassing
  • Waardebepaling voor het nemen van een verkoopbeslissing of aankoopbeslissing
  • Waardering voor de Belastingdienst voor successie of overdracht binnen de familie
  • Waardebepaling in verband met echtscheiding en toedeling

De diverse doelen van een taxatie leiden tot verschillende waarderingen van uw (toekomstig) bezit. Makelaardij De Parel heeft de deskundigheid om in alle situaties de juiste waarde te bepalen.
 
Taxatie begint met de bezichtiging van uw woonhuis. Vooral in het exclusieve segment is een analytische benadering op basis van perceelsgrootte, inhoud en woonoppervlakte onvoldoende. Ook aspecten als locatie, bouwstijl, architectuur, monumentenstatus, veiligheid en privacy bepalen het waardeniveau. Voorzieningen zoals een zwembad, tennisbaan, sauna of paardenbak hebben ook invloed op de waarde.
 
Makelaardij De Parel doet ook onderzoek in eigendomsbewijzen, koopaktes, splitsingsakten en notulen van de vereniging van eigenaren. Dit om eventuele juridische belemmeringen zoals erfdienstbaarheden en verontreinigingen duidelijk in kaart te brengen. Daarnaast informeren we bij de gemeente naar het bestemmingsplan en verrichten we kadastraal onderzoek.
 

Taxatierapport

Wij leggen onze bevindingen vast in een sterk onderbouwd en helder taxatierapport dat voldoet aan het doel van de taxatie. Bij eenvoudige taxaties heeft u binnen 48 uur ons rapport binnen, complexe taxaties vragen wat meer tijd.
 
Taxatie aanvragen? Bel Harro Morren op 033-466 9902 of mail naar info@makelaardijdeparel.nl.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring